Over het platform

Ons verhaal

GO! Atheneum Geraardsbergen is een school die hard inzet op innovatie. Wij maken dan ook deel uit van Scholengroep 20, inmiddels 'berucht' omwille van de grote pedagogische vernieuwingsdrang. Wij stelden vast dat innovatief onderwijs minder vlot kan ingevoerd worden in praktijkvakken (omwille van een voor de hand liggende reden: het 'praktijk'-gedeelte). Maar moeilijk gaat ook en dus zijn we de uitdaging aangegaan om in de vakken in ons aanbod waar het ons inziens het minst voor de hand ligt om te innoveren - Hout, Elektriciteit, Mechanica, Schilderen en Decoratie - vernieuwende manieren van onderwijsverstrekking te gaan creëren.

Dankzij InnoVET hebben we de middelen en het raamwerk verkregen om dit te kunnen bewerkstelligen. InnoVET is een initiatief van de Vlaamse overheid om innovatief onderwijs te stimuleren in het praktijkgerichte technisch- en beroepsonderwijs. We dienden een aanvraag in, samen met Hét CVO Pro en deze werd goedgekeurd. We vormden vervolgens een partnerschap met mtech+, Woodwize, Volta, Stad Geraardsbergen, RTC Oost-Vlaanderen, Webstrive en Constructiv. Deze laatste partner voorzag bijkomende financiering, waardoor Webstrive, onze ‘technologische partner’, dit prachtige leerplatform kon opzetten.

InnoVET voorzag ons niet alleen van middelen, maar zorgde er ook voor dat we een netwerk verkregen. We hadden immers van bij de start de intentie om niet enkel innovatief materiaal te maken voor het gewoon secundair onderwijs, maar ook voor het volwassenenonderwijs en de basiseducatie. We zijn van mening dat ons materiaal zelfs kan ingezet worden in het kader van inburgeringscursussen. Dankzij de zeer waardevolle input van alle voornoemde partners en ook van Ligo (die de basiseducatie verstrekt) bekwamen we dit mooie resultaat.

Ons leerplatform kan nu groeien en bloeien. Een degelijke leeromgeving moet altijd ergens een ‘work in progress’ blijven en dat is precies wat dit platform wil doen: lesgevers de kans geven om – samen, als het kan – innovatief materiaal te creëren, samen te voegen en aan te passen met de bedoeling iets te creëren waar lerenden maximale baat bij hebben. Het werk zal nooit af zijn en zo hoort het ook!

Scroll naar boven